ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă se împlinesc 86 de ani de la înființarea postului public de Radio. La 1 noiembrie a fost lansat în eter primul semnal radiofonic, urmat de prima emisiune radio oficială, care a debutat prin cuvântul marelui fizician român Dragomir Hurmuzescu. Cu această ocazie, directorul general al SRR, Ovidiu Miculescu, a precizat că toată arhiva Radioului a fost digitalizată: "Vreau să îi anunț pe ascultătorii noștri că în acest moment întreaga Arhivă de Aur a Radioului Public este digitalizată. Este un lucru important, s-a muncit foarte mult, este o acțiune extraordinară. Un tezaur absolut. Pe care în momentul acesta l-am securizat și generațiile următoare vor avea acces la el".

În ziua inaugurală, postul național de radio a difuzat muzică de dans, informații din presă, buletine meteo și știri sportive. La microfonul radioului au vorbit, pe rând: Tudor Arghezi, Gala Galaction, Liviu Rebreanu, Tudor Vianu, Ion Finteșteanu, Constantin Nottara, George Vraca ș.a.

În zilele noastre, postul public de Radio are numeroase stații: România Actualități, Antena Satelor, România Cultural, România Muzical, România Internațional, Radio Chișinău, eTeatru.ro, Radio 3 Net "Florian Pittiș", precum și studiouri regionale la Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Reșița, Târgu Mureș și Timișoara.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews