ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă se împlinesc 86 de ani de la înființarea postului public de Radio. La 1 noiembrie a fost lansat în eter primul semnal radiofonic, urmat de prima emisiune radio oficială, care a debutat prin cuvântul marelui fizician român Dragomir Hurmuzescu. Cu această ocazie, directorul general al SRR, Ovidiu Miculescu, a precizat că toată arhiva Radioului a fost digitalizată: "Vreau să îi anunț pe ascultătorii noștri că în acest moment întreaga Arhivă de Aur a Radioului Public este digitalizată. Este un lucru important, s-a muncit foarte mult, este o acțiune extraordinară. Un tezaur absolut. Pe care în momentul acesta l-am securizat și generațiile următoare vor avea acces la el".

În ziua inaugurală, postul național de radio a difuzat muzică de dans, informații din presă, buletine meteo și știri sportive. La microfonul radioului au vorbit, pe rând: Tudor Arghezi, Gala Galaction, Liviu Rebreanu, Tudor Vianu, Ion Finteșteanu, Constantin Nottara, George Vraca ș.a.

În zilele noastre, postul public de Radio are numeroase stații: România Actualități, Antena Satelor, România Cultural, România Muzical, România Internațional, Radio Chișinău, eTeatru.ro, Radio 3 Net "Florian Pittiș", precum și studiouri regionale la Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Reșița, Târgu Mureș și Timișoara.