ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opera română din Craiova găzduiește astăzi, 9 septembrie, „Luna Tango”, spectacol de tango-teatru și muzică live. 

Mariano Castro, Cvartetul Passione și trupa de dansatori „Luna Tango" vor prezenta în seara aceasta publicului craiovean o poveste inspirată din serile de tango argentinian și adusă în fața publicului, într-o formă inedită, de către echipa artistică formată din Carlos Luissi Maturano, Andrei Baican și Levente Szasz (coregrafi), Erwin Șimșensohn (consultant artistic) și Oana Danzer (scenograf).

„Luna Tango” este un spectacol despre parcursul inițiatic al dansatorului de tango, un parcurs în care se poate regasi oricine, pentru că… drumul e plin de emoții, căutări, lecții de viață, prieteni… toate oglindite pe scurt în moto-ul spectacolului: „Luna Tango e povestea ta!”. Prestația dansatorilor va fi acompaniată de muzica live interpretată de muzicianul Mariano Castro și de Cvartetul Passione. Trupa „Luna Tango” este compusă din dansatori de tango și dansatori de dans contemporan, printre protagoniști numărâdu-se: Csongor Kicsi și Laura Iaru, campioni europeni de tango salon 2015, Lucian Stan și Raluca Aldea, semifinaliști europeni la tango de pista & escenario în 2014, respectiv 2013. 

În București, spectacolul ajunge săptămâna viitoare, miercuri, 16 septembrie, și va fi găzduit de sala ARCUB, unde, alături de excelenta interpretare instrumentală, va răsuna și frumoasa voce a lui Jezebel.

Spectacolul „Luna Tango" este organizat de Asociația pentru Cultură și Tango în parteneriat cu Academia Națională de Tango din Austria și cu pianistul Narcotango – Mariano Castro; este sprijinit de Ambasada Argentinei la București și de Institutul Cervantes din București. 

Spectacolul face parte din proiectul „Cultura Tango" produs de Asociația pentru Cultură și Tango și beneficiază de co-finanțare din partea Mininsterului Culturii, prin Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în magazinele Inmedio, în oficiile Poștei Române, în magazinele Germanos și pe site-ul www.myticket.ro.