ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A apărut a doua carte în limba română a prof. univ. Thomas Molnar - Modelul deformat: America de la Toqueville la Carter, autor care a scris patruzeci și patru de cărți în patru limbi (engleză, franceză, maghiară, italiană). Universitar timp de decenii în SUA, dar și în Argentina și Africa de Sud, intelectual de elită, supraviețuitor al lagărelor de concentrare, el s-a născut la Budapesta, apoi a locuit zece ani și la Oradea, unde a învățat la școală limba română, pe care încă o mai stăpânea când s-a întâlnit la Chicago cu Mircea Eliade.

Laureat al premiului Szecheny, al premiului Stephanus, al Medaliei de argint pentru excelență în gândirea politică, el a predat și la Univ. Peter Pazmany din Budapesta și a fost consilier cultural al lui Viktor Orban. Juan Vallet de Goytisolo spune despre această carte că e una dintre cele mai importante apariții din ultimii ani, iar scriitorul francez Jean Raspail o compară cu celebrul studiu al lui Tocqueville