ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizoarea și actrița Elena Negreanu a murit miercuri la vârsta de 97 de ani, a anunțat Teatrul Național Radiofonic.

Teatrul Național Radiofonic anunță cu profund regret încetarea din viață a doamnei Elena Negreanu, personalitate marcantă a Societății Române de Radiodifuziune, regizor artistic, autoare a unor spectacole de mare finețe a expresiei radiofonice, dascăl competent și intelectual de autentică vocație", informează Radio România.

Elena Negreanu s-a născut în anul 1918, la Iași. Opt ani mai târziu s-a mutat la București, unde, după absolvirea liceului, a frecventat cursul de actorie la clasa reputatei profesoare Beate Fredanov.

În 1945, Elena Negreanu a fost angajată pe post de crainică la Radiodifuziunea Română, iar apoi, din 1947, actriță la Teatrul Național.

Din 1956, Negreanu a optat pentru poziția de regizor artistic  în redacția Teatru a Radiodifuziunii Române, unde a montat numeroase spectacole din dramaturgia clasică și contemporană, națională și universală.

Elena Negreanu a fost cea care l-a descoperit pe actorul Florin Piersic.