ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chitaristul şi cântăreţul american de blues B. B. King, o legendă a muzicii blues, a murit azi, la vârsta de 89 de ani. Anunţul a fost făcut de fiica artistului, anunţă România TV.

Cântăreţul a fost internat de urgenţă în prima parte a lunii aprilie, într-o clinică din Las Vegas. Artistul american a ajuns la spital din cauza deshidratării, o complicaţie medicală generată de diabet.

Supranumit "Regele blues-ului", B.B King a inspirat prin muzica sa generaţii întregi de artişti şi este considerat unul dintre cei mai talentaţi chitarişti ai tuturor timpurilor.

Cunoscut pentru piesele "Lucille", "Sweet Black Angel", "Rock Me Baby" sau "The Thrill Is Gone", B.B King a fost recompensat de-a lungul carierei cu numeroase premii importante, printre care 15 trofee Grammy şi a fost inclus în Rock and Roll Hall Of Fame încă din anul 1987.