ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12.04 / 21:10 Romanul „Ora 25” de Constantin Virgil Gheorghiu a fost lansat astăzi la Librăria Sophia din București. Cei care nu au fost prezenți fizic pot urmări online lansarea și discuția pe care aceasta a prilejuit-o, în prezența părintelui Gheorghe Holbea, a scriitorului Gheorghiță Ciocioi și a profesorului universitar Radu Carp. VIDEO:

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Marți, 12 aprilie 2022, ora 18:00, Librăria și Editura Sophia vă invită la lansarea volumului „Ora 25” de Părintele Constantin Virgil Gheorghiu, probabil cea mai cunoscută carte românească din întreaga lume, care a dat naștere și filmului cu același nume, regizat în 1967 de Henri Verneuil, cu Anthony Quinn în rolul principal (video mai sus).

Invitați: 
Pr. Gheorghe Holbea 
Radu Carp 
Gheorghiță Ciocioi 

Locația: Librăria Sophia, str. Bibescu Vodă nr. 19, București, lângă Facultatea de Teologie 
 
Cartea o puteți găsi aici: LibrăriaSophiaRo
 
Câteva cuvinte despre romanul extraordinar „Ora 25” de Constantin Virgil Gheorghiu (foto):
 
 
 
 
„N-am citit nimic, în nici o literatură, care să se apropie, cât de departe, de teroarea istoriei pe care o îndură personagiile dumitale. Consider Ora 25 una din cele mai mari cărți ale generației noastre, din toate țările.”
Mircea Eliade

„Gheorghiu remarcă pe bună dreptate că osândirea (și pătimirea) lui Hristos a fost asociată cu cea a celor doi tâlhari. Tehnica amalgamului era deja practicată în anul zero. Singurul progres, după Gheorghiu: astăzi, zece mii de nevinovați se află între doi vinovați...”
Albert Camus

„Cu un milion de exemplare vândute, acest roman a fost, fără doar și poate, unul dintre cele mai mari succese literare de după război. Cu toate că autorul lui era un mare necunoscut, despre care nu se știa decât că e un român, în jur de treizeci de ani, sosit clandestin în Franța de câteva luni [...] Nedreptățile posterității literare – dar, poate mai bine spus, omerta de care a avut parte Gheorghiu după cabala lansată împotriva lui de Lettres françaises, organ politico-literar finanțat de Moscova – pot explica de la sine de ce Ora 25 nu a intrat în «canonul» operelor clasice, al acelor cărți esențiale, vizionare, situate la limita distopiei, care au marcat istoria secolului al XX-lea. Provoc, astfel, orice cititor care va deschide acest roman pentru prima oară să ia aminte dacă, după lectura lui, va putea rămâne «nevătămat». Eu, unul, n-am reușit...”
Thierry Gillyboe
 
Vă așteptăm!
 
Cu prilejul lansării celebrului roman „ORA 25”, cea mai cunoscută și tradusă carte a unui scriitor român, vă invităm să urmăriți un scurt interviu cu Gheorghiță Ciocioi, traducătorul și coordonatorul colecției „Constantin Virgil Gheorghiu”. VIDEO: