ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adevăratele intenții ale celor care au generat scandalul de la UNATC încep să iasă la iveală. Florin Zamfirescu a explicat cu ce se ocupa lectorul Andrei Rus în timpul orelor și de ce a devenit tirul lobby-ului pro-homosexual.

Actorul a afirmat că Andrei Rus îi teroriza pe studenții care nu erau de acord cu încurajarea homosexualității în timpul cursurilor.

"Revista «Film Menu», pe care el a condus-o, a devenit de propagandă homosexuală. Păi, noi avem viitori candidaţi care, la rândul lor, au părinţi. Dacă ăia citesc aşa ceva, n-o să mai vină nici dracu’ la şcoală! Înţeleg să fim toleranţi, dar cei mai intoleranţi sunt ei. Ei spun că noi, care suntem heterosexuali, suntem anormali. Bun! Pot să spună orice, n-am nimic, dar nu la clasă dom’le, nu în universitate! Păi, el a făcut nişte prostii mari de tot. A pornit cu nişte afirmaţii gen fiţi homosexuali, fiţi lesbiene fetelor, pentru că nu vă opreşte nimeni. Conducerea şcolii a luat atitudine şi a chemat Comisia de Etică. Eu am fost, mărturisesc, şocat de hotărârea Comisiei de Etică, dar acum sunt de acord cu desfacerea contractului de muncă lui Andrei Rus. Mi se pare că nu are ce căuta în şcoală un asemenea individ distructiv, care îşi terorizează studenţii, pentru că, mai nou, am aflat că îşi terorizează studenţii dacă nu sunt cel puţin de acord cu orientarea sexuală pe care o propune el. Sunt oameni care au pierdut burse, oameni care au primit nota 3 pe linie pentru că şi-au exprimat părerea liber şi au spus: «Dom`le, eu nu îi înţeleg pe ăştia!». Sunt oameni care se plâng pe Facebook că au fost ostracizaţi de această gaşcă care vine în şcoală cu alte scopuri", a afirmat Zamfirescu în Ring.

Deși s-a făcut tapet de susținerea pe care studenții i-ar fi acordat-o lui Andrei Rus, cei prezenți la fața locului au afirmat că printre protestari erau doar câțiva studenți, în rest spațiul fiind ocupat de activiștii "Miliției Spirituale" și ai Accept, ONG-uri care sunt specializate în proteste pro-homosexuale.

Mai mult, 150 dintre studenți au semnat o scrisoare deschisă prin care acuză tocmai acest fapt: că presa a prezentat protestatarii ca fiind "studenți", când în realitate nu a fost vorba de așa ceva.

Iată textul, conform Ziariști Online:
Voiam să vă spunem că ‪#‎suntemmaimulti‬ .
Scrisoare deschisă Adresată opiniei publice privind conflictul din UNATC din ultimele luni:

În ultima perioadă, s-a generat un conflict inițiat de câțiva reprezentanți ai Facultății de Film, pornit în urma demisiei Decanului Facultății de Film – Sorin Botoșeneanu. Andrei Rus și Andrei Gorzo, profesori în cadrul acestei facultăți, au inițiat o mișcare împotriva unor profesori ai universității aflați și în conducerea instituției. Acest conflict a culminat ieri, 29.05.2015, cu un protest desfășurat de către un grup solidar primei părți.

Anterior desfășurării acestor manifestații, au apărut în mass-media o serie de articole acuzatorii la adresa conducerii universității și mai ales împotriva unor profesori ai Facultății de Teatru, pe care semnatarii acestei scrisori le consideră ca fiind nefondate. Printre acestea se numără un articol nesemnat apărut pe site-ul EuropaFM, cu titlul „Studenții U.N.A.T.C. se solidarizează cu Andrei Rus, lectorul amenințat cu concedierea”.

Prin prezenta, semnatarii acestei scrisori vor să facă înțeles faptul că o mare parte a studenților Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București consideră acest articol abuziv, incomplet și inexact și se desolidarizează de acest eveniment. Prin urmare, numărul studenților participanți la protest a fost redus în comparație cu numărul celorlalți care nu susțin acest demers. De asemenea, facem cunoscut faptul că majoritatea articolelor apărute în mediul on-line și nu numai, prezintă doar un punct de vedere, mai exact cel văzut prin prisma domnului Andrei Rus și ai susținătorilor domniei sale. Spațiul universității este autonom și are mecanisme și proceduri democratice de a rezolva orice fel de conflict sau diferendum intern.

Noi considerăm că este necesar ca opinia publică să fie informată corect, luându-se în calcul toate aspectele acestui conflict și punctul de vedere al tuturor părților implicate, deoarece în ultima perioadă singurele variante luate în considerare sunt cele prezentate într-un mod agresiv și părtinitor de către domnul Andrei Rus și alte persoane aflate de partea domniei sale.
30.05.2015