Ecourile protestelor de la Muzeul Țăranului Român de acum două săptămâni încă nu s-au stins. Atunci, mulți dintre cei nemulțumiți de programarea filmelor cu scene și mesaje considerate imorale s-au întrebat dacă respectivele pelicule au fost programate cu știința directoarei muzeului, doamna Liliana Passima.

Conform directoarei MȚR, însă, programarea filmelor la cinematograful „Horia Bernea” din incinta instituției este responsabilitatea Gabrielei Albu, coordonatoarea acestui cinema.

„Există o planificare lunară a proiecțiilor noastre. Coordonatoarea acestui cinema, doamna Gabriela Albu, face programul proiecțiilor. Noi avem girul Centrului Național al Cinematografiei pentru proiecțiile noastre. Filmele ne vin printr-o selecție de la distribuitori, alta decît cea de la malluri, este vorba despre filme de artă, filme premiate, naționale și internaționale... Este colaborator al MNTR din 2014. Nu poate face cronici ale acestor filme. Primește trailerele și sinopsurile filmelor și, pe baza acordului CNC, face selecția și programarea. Are credit total... Avem 60% procent din încasări, 40% ceilalți distribuitori, crescind  și numărul spectatorilor.”, a spus Passima într-un interviu pentru Observatorul Cultural.

Gabriela Albu este managerul cinematografului MȚR din 2015, de când a fost numită în funcție de către fostul director al instituției, Virgil Nițulescu.  

 

Într-un interviu din 2015, Gabriela Albu afirma că cinematograful trebuie să țintească spre publicul tânăr și spre copii. De asemenea, ea spunea că filmele se doresc a fi dedicate familiei.

„Filmele sunt pentru întreaga familie, atunci când se reunesc toți după serviciu. Orele de proiecție variază între vară și iarnă. În timpul săptămânii sunt câte două filme seara, iar în week-end câte trei filme și intenționăm să readucem programul matinal de sâmbătă și duminică cu filmele pentru copii.

Există o secțiune specială young audience pe care noi trebuie să o completăm cu filmele noastre pentru copii și tineri. Suntem recompensați pentru astfel de programe, deci suntem interesați și pragmatic, dar nu numai”, spunea Gabriela Albu pentru Cinemaframe.ro. 

Până în 2015, de activitatea cinematografului s-a ocupat un ONG, Asociația „Macondo”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews