Miercuri 24 februarie, Ministerul Culturii din România și Consiliul pontifical al Culturii de la Vatican au semnat un memorandum de înțelegere.

Conform siteului ambasadei României de pe lângă Sfântul Scaun, documentul "recunoaște colaborarea privilegiată în domeniul culturii dintre România și Sfântul Scaun și prezintă principalele direcții de dezvoltare a cooperării între cele două instituții: promovarea artei, protecția și promovarea patrimoniului cultural, dialogul dintre cultura contemporană și religie. Documentul face referire și la programul "Curtea Neamurilor" - dialogul dintre cei care cred și cei care nu împărtășesc o credință religioasă, lansat și la București, în octombrie 2011, cu prilejul vizitei oficiale a Cardinalului Gianfranco Ravasi".

Considerând aceste precizări drept foarte vagi și având la dispoziție prevederile legii 544/2001 privind accesul la informații publice,  ActiveNews a trimis Ministerului Culturii o solicitare prin care cerem să se facă public conținutul acordului semnat de reprezentanții statului român. 



Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews