ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alan Rickman, unul din cei mai iubiți actori britanici din ultimii 30 de ani, a murit joi la Londra, la vârsta de 69 de ani. Actorul devenit cunoscut mai ales după ce a jucat rolul teroristului Hans Gruber în producția "Die Hard" și în saga "Harry Potter" suferea de cancer.

Cu un farmec aparte, actorul britanic de teatru și film Alan Rickman, membru al Royal Shakespeare Company, cunoscut în special pentru rolurile sale din seria 'Harry Potter' sau 'Die Hard', a încetat din viață, la Londra, în urma unei boli incurabile. 
 
Rickman  i-a încântat pe fanii seriei Harry Potter cu rolul profesorului Snape, însă rolul Hans Gruber din seria Die Hard din 1988 l-a consacrat publicului marelui ecran, alături de rolul șerifului din Nottingham din pelicula 'Robin Hood' (1991).

Pentru rolul principal din seria televizată 'Rasputin' (1996) a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial de televiziune și un premiu Emmy. 

A mai jucat în 'A Promise' (2013), 'Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street' (2007), 'Love, Actually' (2003) sau 'Sense and Sensibility' (1995).