ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vedeta trilogiei "Stăpânul inelelor" a decis să rupă tăcerea. Actorul american Elijah Wood, care l-a interpretat pe Frodo în producția regizată de Peter Jackson, și care și-a început cariera la 8 ani, acuză industria americană de cinematografie că protejează pedofilii.

Elijah Wood, acum în vârstă de 35 de ani, a denunțat într-un articol publicat de Sunday Times, omerta industriei cinematografiei americane asupra abuzurilor sexuale comise asupra copiilor care ajung pe platourile de la Hollywood, conform Le Figaro.
 
Actorul spune că minorii sunt supuși abuzurilor sexuale de către oamenii influenți din industrie, motiv pentru care mulți copii promițători ajung să-și compromită carierele refugiindu-se în consumul de droguri și alcool.
"Era clar că ceva foarte grav se petrecea la  Hollywood. Totul era extrem de bine organizat", a povestit Elijah Wood, făcând referire la debutul său în fața camerelor de filmat, în anii 90.
 
Actorul a mărturisit că mama lui a fost cea care l-a protejat de pericolele din Cetatea Filmului deoarece nu-l lăsa aproape niciodată să participe la petreceri. El a povestit, fără a face vreo nominalizare, că mulți dintre colegii lui de la vremea respectivă erau adesea chinuiți și persecutați la astfel de evenimente.  
 
"Abzurile sexuale sunt o rutină. În industria cinematografică sunt o mulțime de vipere, persoane care nu se gândesc decât la propriile interese. Am pășit pe căi întunecate pentru a realiza că aceste lucruri încă se mai întâmplă la Hollywood, iar ceeea ce m-a uimit în aceste situații a fost faptul că victimele nu pot vorbi împotriva celui care deține puterea", a spus Elijah Wood.

„Dacă ești inocent, știi foarte puține lucruri despre lume și îți dorești să ai succes, iar oamenii cu anumite interese te vor vedea ca pe o pradă. Aceasta este tragedia când încerci să arăți ce li se întâmplă unor oameni nevinovați. Ei sunt striviți, iar viețile lor sunt distruse iremediabil", a mai adăugat actorul, comparând ceea ce se întâmplă la Hollywood cu scandalul de pedofilie care a zguduit Marea Britanie, din 2014. Și al cărui protagonist era Jimmy Savile,  un cunoscut realizator de televiziune și radio britanic care a abuzat sexual zeci de persoane în peste cinci decenii. El a fost înnobilat de Regina Marii Britanii, iar crimele sale au fost descoperite abia când a murit, în anul 2011, în ciuda zvonurilor care circulau de mai mulți ani. După decesul său, au apărut acuzații grave, printre care faptul că a fost protejat de figuri guvernamentale și de șefii radiodifuzorilor.