Vedeta trilogiei "Stăpânul inelelor" a decis să rupă tăcerea. Actorul american Elijah Wood, care l-a interpretat pe Frodo în producția regizată de Peter Jackson, și care și-a început cariera la 8 ani, acuză industria americană de cinematografie că protejează pedofilii.

Elijah Wood, acum în vârstă de 35 de ani, a denunțat într-un articol publicat de Sunday Times, omerta industriei cinematografiei americane asupra abuzurilor sexuale comise asupra copiilor care ajung pe platourile de la Hollywood, conform Le Figaro.
 
Actorul spune că minorii sunt supuși abuzurilor sexuale de către oamenii influenți din industrie, motiv pentru care mulți copii promițători ajung să-și compromită carierele refugiindu-se în consumul de droguri și alcool.
"Era clar că ceva foarte grav se petrecea la  Hollywood. Totul era extrem de bine organizat", a povestit Elijah Wood, făcând referire la debutul său în fața camerelor de filmat, în anii 90.
 
Actorul a mărturisit că mama lui a fost cea care l-a protejat de pericolele din Cetatea Filmului deoarece nu-l lăsa aproape niciodată să participe la petreceri. El a povestit, fără a face vreo nominalizare, că mulți dintre colegii lui de la vremea respectivă erau adesea chinuiți și persecutați la astfel de evenimente.  
 
"Abzurile sexuale sunt o rutină. În industria cinematografică sunt o mulțime de vipere, persoane care nu se gândesc decât la propriile interese. Am pășit pe căi întunecate pentru a realiza că aceste lucruri încă se mai întâmplă la Hollywood, iar ceeea ce m-a uimit în aceste situații a fost faptul că victimele nu pot vorbi împotriva celui care deține puterea", a spus Elijah Wood.

„Dacă ești inocent, știi foarte puține lucruri despre lume și îți dorești să ai succes, iar oamenii cu anumite interese te vor vedea ca pe o pradă. Aceasta este tragedia când încerci să arăți ce li se întâmplă unor oameni nevinovați. Ei sunt striviți, iar viețile lor sunt distruse iremediabil", a mai adăugat actorul, comparând ceea ce se întâmplă la Hollywood cu scandalul de pedofilie care a zguduit Marea Britanie, din 2014. Și al cărui protagonist era Jimmy Savile,  un cunoscut realizator de televiziune și radio britanic care a abuzat sexual zeci de persoane în peste cinci decenii. El a fost înnobilat de Regina Marii Britanii, iar crimele sale au fost descoperite abia când a murit, în anul 2011, în ciuda zvonurilor care circulau de mai mulți ani. După decesul său, au apărut acuzații grave, printre care faptul că a fost protejat de figuri guvernamentale și de șefii radiodifuzorilor. 
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews