ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Enciclopedia online Wikipedia este unul din cele mai accesate portaluri de pe internet. Faptul că utilizatorii pot să editeze paginile pe care citesc este atracţia principală a Wikipedia.

De multe ori, însă, editorii articolelor nu se înţeleg între ei şi de-aici se ajunge la pagini de discuţii interminabile asupra unui subiect.

O echipă de cercetători de la mai multe universităţi din  analizat o serie de pagini de editare din 10 ediții ale Wikipedia pentru a determina care sunt subiectele asupra cărora există cele mai multe dispute între editorii enciclopediei deschise, informează siteul orthonews.ro.

Aşa cum era de aşteptat, subiectele care nasc cele mai multe discuţii sunt cele religioase şi istorice.

tudiul arată că cele mai controversate pagini de pe Wikipedia, luând în considerare toate cele 10 ediții, sunt:

1. Israel

2. Adolf Hitler

3. Holocaust

4. Dumnezeu

Alte subiecte controversate sunt Iisus, Profetul Mahomed și Creștinism.

Un alt studiu, citat de Orthonews.ro arată că editorii de pe wikipedia sunt atât de activi  încât ”42% dintre greșeli (informații greșite) sunt corectate aproape instantaneu”.


Topul celor mai contestate zece articole din ediția engleză a Wikipedia este acesta:

1. George W. Bush

2. Anarchism

3. Muhammad

4. LWWEe – List of World Wrestling Entertainment, Inc. employees

5. Global warming

6. Circumcision

7. United States

8. Jesus

9. Race and intelligence

10. Christianity