ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul patron al Pro TV, Adrian Sârbu, jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu și jurnalistul Marius Tucă au lansat marți, la București, Editura Mediafax.

Conform lui Cristoiu, ideea i-a aparținut, după ce a dorit să-și lanseze o Editură proprie. Jurnalistul a spus că acțiunile editurii se împart, în mod egal, între el și Adrian Sârbu.


La rândul său, fostul patron al Pro TV a precizat că acest proiect este un pariu cu el însuși, unul dintre obiectivele editurii fiind acela de a lansa o istorie a jurnalismului românesc.

„Această editură nu este dedicată profitului, ci textelor, scriitorilor, dar și jurnaliștilor”, a spus Sârbu. Editura s-a lansat împreună cu patru volume:  „Statul versus Corneliu Zelea Codreanu” și „De la Fondul Antonescu, la conturile lui Ceaușescu” scrise de Ion Cristoiu,  dar și primele exemplare din volumul semnat de Ion Traian Ștefănescu, „Întâlniri cu Nicolae Ceaușescu”, precum și colecția de discursuri semnate de I.C. Brătianu, „Cuvintele unui mare român”.
 
Următorul volum anunțat în colecția de cărți redescoperite de Ion Cristoiu, deschisă cu „Întâlniri cu Nicolae Ceaușescu”, de Ion Traian Ștefănescu și „Cuvintele unui mare român”, de I.C. Brătianu, este ”Predică în pustiu”, culegerea editorialelor pubicate în 1942 de Stelian Popescu, directorul ziarului Universul.