La 69 de ani, după 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București, celebra actriță Aimée Iacobescu trăiește o dramă.
 
Toată pensia ei se duce pe medicamente vitale, iar în portofel mai rămâne doar cu 40 de lei pentru facturi și mâncare. Disperată, a ajuns să-și vândă obiectele de valoare din casă. Cu glasul gâtuit de emoție, Aimée Iacobescu a găsit puterea să strige după ajutor, conștientă că nu mai are nimic de pierdut.
 
Susține că e îndreptățită să primească indemnizație de merit de la UNITER, a depus și o cerere acum doi ani, însă n-a primit nimic.
 
„Îndeplinesc toate condițiile de acordare. Am în palmares zeci de premii naționale și internaționale, am recomandări serioase de la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și de la alte personalități marcante, dețin «Meritul cultural» în grad de comandor. L-am sunat pe președintele UNITER, Ion Caramitru, și mi-a spus că până mi se va acorda această indemnizație mai durează ani și că înaintea mea sunt alții cu mai multe merite... Mi s-a părut jignitor. Așa că, până atunci, n-am decât să mor de foame. Și singura speranță era la UNITER. Acum nu mai am nici o ieșire”, declară Aimée Iacobescu pentru ziarulring.ro.
 
Actrița e atât de disperată, încât a ajuns să vândă din casă:
 
„Tratamentul format doar din medicamente compensate, cu rețetă de la medicul de familie, înseamnă toată pensia mea. După ce cumpăr pastilele rămân cu mai nimic... 40 de lei. Și pensia mamei mele se duce aproape toată pe medicamente, iar singurele economii le putem face la mâncare. Acum n-am nici bani de pâine. Supraviețuim datorită ajutorului financiar pe care fratele meu ni-l acordă când poate și am tot vândut diverse obiecte valoroase din casă pentru a ne descurca de azi pe mâine. Nu sunt singurul actor din generația mea în această situație. Vai de capul nostru, aproape toți actorii la pensie se descurcă greu, dar, din demnitate, nici unul nu spune. Mai rău decât acum n-am cum să mai ajung”.
 
Chiar dacă răspunsul președintelui UNITER a jignit-o, Aimée Iacobescu nu e supărată: „N-am avut și n-am niciun conflict cu Ion Caramitru. E un actor bun, însă aprecierea unui artist pe scenă ține de gusturi și acestea nu se discută. Poate e doar o falsă impresie, însă cred că mă antipatizează, deși am fost mereu în relații foarte bune”.
 
Cei care doresc să facă donații o pot face în contul personal al actriței, pe numele Gabriela Aimee Iacobescu:  
 
RO98 OTPV 1110 0098 4462 RO01 , deschis la OTP Bank, sucursala Ion Mihalache, București