Ambasada Federației Ruse la București a anunțat pe pagina de Facebook că a donat 100 de euro pentru campania de recuperare a sculpturii lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului".

"În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului național cultural al țării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuși «Cumințenia Pământului». Ambasada se alătură acțiunii și aduce o contribuție financiară modestă la fondul comun creat în acest scop", este mesajul ambasadei.


Anunțul este însoțit de clip în care se amintește că armata României și cea a URSS au luptat împreună pentru independența Europei, dar și că armata rusă a luptat alături de armata română pentru independența României.

În al doilea Război Mondial, "armata sovietică și armata română luptă împreună pentru independența Europei, industrializarea României".

După ce apare o fotografie cu Dumitru Prunariu, se afirmă: "România se reconstruiește economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice".

Concluzia videoclipului: "Copiii trebuie să învețe istoria adevărată. România trebuie să-și recupereze valorile". 

Ambasada Rusiei a făcut aluzie la alianța dintre România și Imperiul Țarist, din timpul primului război mondial, dar uită să menționeze numeroasele trădări ale comandanților ruși, care nu de puține ori au provocat pagube imense frontului românesc.

În ceea ce privește al doilea război mondial, Ambasada Rusiei uită să menționeze faptul că tocmai Uniunea Sovietică a fost primul agresor al statului român, prin raptul de la 28 iunie 1940, atunci când Basarabia, Bucovina de Nord și Herța au fost anexate URSS. De - asemenea, deși este adevărat că armata română și armata sovietică au luptat împreună pe frontul de Vest, rușii omit să menționeze că mii de soldați români erau trimiși la moarte în Siberia, pentru simplul motiv că înainte de a fi aliați ai URSS, românii îndrăzniseră să lupte pentru eliberarea teritoriilor luate în 1940.

De-asemenea, rușii omit să menționeze numeroasele crime făcute pe teritoriul statului român aliat, atrocități despre care ActiveNews a scris în serialul Procesului comunismului, disponibil aici.

Industrializarea României s-a făcut în timpul alianței cu URSS, dar după ce țara noastră a fost aproape devalizată prin societățile mixte româno-sovietice, prin care rușii au luat cantități imense de materii prime și materiale, mult peste nivelul compensațiilor de război.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews