ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Federației Ruse la București a anunțat pe pagina de Facebook că a donat 100 de euro pentru campania de recuperare a sculpturii lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului".

"În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului național cultural al țării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuși «Cumințenia Pământului». Ambasada se alătură acțiunii și aduce o contribuție financiară modestă la fondul comun creat în acest scop", este mesajul ambasadei.


Anunțul este însoțit de clip în care se amintește că armata României și cea a URSS au luptat împreună pentru independența Europei, dar și că armata rusă a luptat alături de armata română pentru independența României.

În al doilea Război Mondial, "armata sovietică și armata română luptă împreună pentru independența Europei, industrializarea României".

După ce apare o fotografie cu Dumitru Prunariu, se afirmă: "România se reconstruiește economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice".

Concluzia videoclipului: "Copiii trebuie să învețe istoria adevărată. România trebuie să-și recupereze valorile". 

Ambasada Rusiei a făcut aluzie la alianța dintre România și Imperiul Țarist, din timpul primului război mondial, dar uită să menționeze numeroasele trădări ale comandanților ruși, care nu de puține ori au provocat pagube imense frontului românesc.

În ceea ce privește al doilea război mondial, Ambasada Rusiei uită să menționeze faptul că tocmai Uniunea Sovietică a fost primul agresor al statului român, prin raptul de la 28 iunie 1940, atunci când Basarabia, Bucovina de Nord și Herța au fost anexate URSS. De - asemenea, deși este adevărat că armata română și armata sovietică au luptat împreună pe frontul de Vest, rușii omit să menționeze că mii de soldați români erau trimiși la moarte în Siberia, pentru simplul motiv că înainte de a fi aliați ai URSS, românii îndrăzniseră să lupte pentru eliberarea teritoriilor luate în 1940.

De-asemenea, rușii omit să menționeze numeroasele crime făcute pe teritoriul statului român aliat, atrocități despre care ActiveNews a scris în serialul Procesului comunismului, disponibil aici.

Industrializarea României s-a făcut în timpul alianței cu URSS, dar după ce țara noastră a fost aproape devalizată prin societățile mixte româno-sovietice, prin care rușii au luat cantități imense de materii prime și materiale, mult peste nivelul compensațiilor de război.