ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul britanic Paul Brummell s-a aflat luni, de ziua lui Mihai Eminescu și a Culturii Naționale, la Ipotești, unde a înregistrat un videoclip în care apare recitând poezia „Lacul”.

„Este 15 ianuarie, Ziua Culturii Române, data nașterii lui Mihai Eminescu, cel mai mare poet român, și ne aflăm în nord-estul României, în afara localității Ipotești, unde Eminescu și-a petrecut o parte din copilărie. Aceasta este lacul cunoscut ca lacul nuferilor, care a inspirat una dintre cele mai cunoscute poezii ale lui Eminescu, «Lacul»”, spune ambasadorul.

El descrie poezia drept una „romantică”, ce vorbește despre un tânăr care visează lângă lac la o femeie care apare din apă. Brummell spune că, spre desosebire de momentul în care este descris lacul în poezia lui Eminescu, vara, acum peisajul este unul alb, însă foarte frumos.