ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul britanic Paul Brummell s-a aflat luni, de ziua lui Mihai Eminescu și a Culturii Naționale, la Ipotești, unde a înregistrat un videoclip în care apare recitând poezia „Lacul”.

„Este 15 ianuarie, Ziua Culturii Române, data nașterii lui Mihai Eminescu, cel mai mare poet român, și ne aflăm în nord-estul României, în afara localității Ipotești, unde Eminescu și-a petrecut o parte din copilărie. Aceasta este lacul cunoscut ca lacul nuferilor, care a inspirat una dintre cele mai cunoscute poezii ale lui Eminescu, «Lacul»”, spune ambasadorul.

El descrie poezia drept una „romantică”, ce vorbește despre un tânăr care visează lângă lac la o femeie care apare din apă. Brummell spune că, spre desosebire de momentul în care este descris lacul în poezia lui Eminescu, vara, acum peisajul este unul alb, însă foarte frumos. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews