ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La standul editurii Fundației „România de mâine” a avut loc ieri lansarea cărții „România în zodia Cocoșului de Foc", a cunoscutului analist economic Mircea Coșea. 

Volumul, lansat cu prilejul Târgului Internațional Gaudeamus, cuprinde eseuri, articole și studii economice scrise pe parcursul ultimului an.

„Este o carte la care țin mult, o carte de referință în sensul în care radiografiază economia și societatea românească din ultimul an. Cartea se citește nu numai ușor dar și cu o anumită angajare pentru că este cuprins în ea elementul care ne unește pe toți: acela că a fi român înseamnă a fi participant la economia acestei țări. Ori România și românii trebuie să intre până la urmă într-un parteneriat așa încât fiecare dintre noi să ne simțim bine în țara noastră”, a spus prof. univ. dr. Mircea Coșea.

Prezent la eveniment, Marian Munteanu, președintele ANR, a subliniat faptul că volumul face parte dintr-o linie de gândire economică care pune în prim plan interesul poporului român: „Avem prin profesorul Mircea Coșea un reprezentant de seamă al gândirii economice așezate în slujba intereselor poporului roman. Avem obligația să studiem cu atenție lucrurile pe care profesorul universitar Mircea Coșea le presară cu dărnicie în viața noastră publică, pentru că ne sunt de folos”.