Anul 2021 ar putea fi declarat, prin lege, Anul Național „Tudor Vladimirescu”. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, informează Radio Infinit.

„Voi face această propunere parlamentarilor din Gorj, ca anul 2021 să fie declarat, prin lege, Anul Tudor Vladimirescu.De ce? Pentru că astfel, Ministerul Culturii și celelalte instituții pot aloca mai ușor fonduri pentru programele dedicate bicentenarului Revoluției de la 1821”, a spus Tudor.

Acesta a mai adăugat că va propune și reamenajarea Parcului Tudor Vladimirescu, din localitate, dar și amenajarea unui Muzeu al Revoluției de la 1821, în Casa „Vasile Moangă”, din centrul orașului. Momentan, casa respectivă, care l-a găzduit pe boierul oltean Tudor Vladimirescu în 1821, este într-o stare avansată de degradare, fiind în proprietatea unui afacerist local.

Viceprimarul Adrian Tudor va propune municipalității răscumpărarea imobilului.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.