Anul 2021 ar putea fi declarat, prin lege, Anul Național „Tudor Vladimirescu”. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, informează Radio Infinit.

„Voi face această propunere parlamentarilor din Gorj, ca anul 2021 să fie declarat, prin lege, Anul Tudor Vladimirescu.De ce? Pentru că astfel, Ministerul Culturii și celelalte instituții pot aloca mai ușor fonduri pentru programele dedicate bicentenarului Revoluției de la 1821”, a spus Tudor.

Acesta a mai adăugat că va propune și reamenajarea Parcului Tudor Vladimirescu, din localitate, dar și amenajarea unui Muzeu al Revoluției de la 1821, în Casa „Vasile Moangă”, din centrul orașului. Momentan, casa respectivă, care l-a găzduit pe boierul oltean Tudor Vladimirescu în 1821, este într-o stare avansată de degradare, fiind în proprietatea unui afacerist local.

Viceprimarul Adrian Tudor va propune municipalității răscumpărarea imobilului.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews