ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prietenul nostru de la Chișinău Iulian Rusanovschi, inimosul avocat care luptă pentru refacerea monumentelor istorice românești din Basarabia, ne transmite următorul Apel:

„Facem apel la toți oamenii de bună credință să susțină campania de edificare a statuii Reginei Maria din Chișinău. Monumentul va fi amplasat în scuarul Liceului „Gheorghe Asachi” - instituție care a purtat numele Reginei Maria în perioada interbelică - lângă Biserica Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla. Edificarea operei în bronz va costa 45.000 euro si va fi formată din postament de piatră de Cosăuți (2 m înălțime) și statuia Reginei (4 m înălține). Monumentul este edificat în contextul aniversării Centenarului încoronării Familiei Regale la Alba Iulia - 15.10.1922.

Persoanele care sunt dispuse să susțină această inițiativă (aprobată prin Decizia Consiliului Municipal nr. 8/16 din 12 octombrie 2021 și Hotărârea de Guvern nr. 150 din 09.03.2022) pot dona orice sume de bani la contul bancar indicat mai jos. De asemenea, sunt binevenite și donațiile de materiale de construcție (beton pentru fundație, transportul pietrei din cariera de la Cosăuți, macara, bronz etc.) Pentru orice detalii ne puteți scrie la adresa de mail aomonumentum@gmail.com sau să ne contactați la numărul de telefon (+373) 079444462.

Asociatia Obsteasca MONUMENTUM

Rep. Moldova, Chișinău, str. Kiev nr. 11

IBAN - MD73ML000000022514342027

B.C. MOLDINDCONBANL S.A.

Filiala „Ștefan cel Mare”

Destinația plății: pentru statuia Reginei Maria”