Mai multe vedete de la Hollywood s-au alăturat weekendul trecut unor afaceriști bogați din SUA în susținerea gigantului din industria avorturilor, Planned Parenthood, și a campaniei demarate de acesta sub sloganul „Bans Off My Body” (în traducere: jos interdicțiile de pe corpul meu), informează Știri pentru Viață, citând Lifenews.com.

140 de artiști din industria muzicală au filmat pentru o reclamă care va face parte din campania favorabilă avorturilor, potrivit publicației Broadway World. Aceste conștiințe publice sunt de părere că legile pro-viață adoptate în unele state americane reprezintă „o restricție draconică față de reproducere și libertatea reproductivă”.

Legislația pro-viață cuprinde legi despre consimțământul în cunoștință de cauză, legi care protejează copilul nenăscut, dar suficient dezvoltat pentru a i se detecta bătăile inimii, legi de reglementare a funcționării clinicilor care operează avorturi și legi care cer ca părinții să fie consultați atunci când o adolescentă sub 18 ani intenționează să recurgă la avort.

Printre muzicienii care militează împotriva legilor pro-viață se numără Ariana Grande, Lady Gaga, Beck, Billie Eilish, Bon Iver, John Legend, Nicki Minaj, Demi Lovato, G-Eazy, HAIM, Troye Sivan, Macklemore, Hayley Kiyoko, Megan Thee Stallion, Miley Cyrus, Kacey Musgraves, Carole King, Dua Lipa, Meghan Trainor, LIZZO și alții.

Artiștii solicită fanilor care îi urmăresc prin social media să acționeze împotriva legilor care apără viața, să semneze o petiție națională pentru abrogarea acestor legi. Ținta lor este să reușească strângerea a 500 de mii de semnături până în ianuarie 2020, când se aniversează pronunțarea deciziei în cazul Roe v. Wade, hotărâre judecătorească ce a determinat prăbușirea legilor care apărau viața copilului nenăscut, în Statele Unite.