Mai multe vedete de la Hollywood s-au alăturat weekendul trecut unor afaceriști bogați din SUA în susținerea gigantului din industria avorturilor, Planned Parenthood, și a campaniei demarate de acesta sub sloganul „Bans Off My Body” (în traducere: jos interdicțiile de pe corpul meu), informează Știri pentru Viață, citând Lifenews.com.

140 de artiști din industria muzicală au filmat pentru o reclamă care va face parte din campania favorabilă avorturilor, potrivit publicației Broadway World. Aceste conștiințe publice sunt de părere că legile pro-viață adoptate în unele state americane reprezintă „o restricție draconică față de reproducere și libertatea reproductivă”.

Legislația pro-viață cuprinde legi despre consimțământul în cunoștință de cauză, legi care protejează copilul nenăscut, dar suficient dezvoltat pentru a i se detecta bătăile inimii, legi de reglementare a funcționării clinicilor care operează avorturi și legi care cer ca părinții să fie consultați atunci când o adolescentă sub 18 ani intenționează să recurgă la avort.

Printre muzicienii care militează împotriva legilor pro-viață se numără Ariana Grande, Lady Gaga, Beck, Billie Eilish, Bon Iver, John Legend, Nicki Minaj, Demi Lovato, G-Eazy, HAIM, Troye Sivan, Macklemore, Hayley Kiyoko, Megan Thee Stallion, Miley Cyrus, Kacey Musgraves, Carole King, Dua Lipa, Meghan Trainor, LIZZO și alții.

Artiștii solicită fanilor care îi urmăresc prin social media să acționeze împotriva legilor care apără viața, să semneze o petiție națională pentru abrogarea acestor legi. Ținta lor este să reușească strângerea a 500 de mii de semnături până în ianuarie 2020, când se aniversează pronunțarea deciziei în cazul Roe v. Wade, hotărâre judecătorească ce a determinat prăbușirea legilor care apărau viața copilului nenăscut, în Statele Unite.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews