"Crimă și pedeapsă" este una dintre știrile de la ora 5, "Traviata" și "Rigoletto" sunt mâncăruri cu specific italian, așa arată datele celui mai recent barometru de cultură. 

Pentru 65% dintre noi, "Scaunele" lui Eugen Ionescu sunt doar piese de mobilier. Există un procent care poate explica într-un fel aceste răspunsuri: 34% dintre români nu au citit o carte în ultimul an.

Cei care au măsurat consumul de cultură în 2015 sunt de părere că managerii culturali au o parte din vină pentru această situație. Cercetările arată totuși o creștere de consum cultural în rândul tinerilor. Tinerii citesc foarte mult, nu neaparat cărți, dar citesc online. Se informează pentru lucrurile pe care le doresc și merg la bibliotecă. Și, mai ales, merg la teatru și la film.

71% dintre tinerii cu vârste între 14 și 30 preferă cinematograful. Spectacolele de divertisment și concertele sunt pe locul doi în topul preferințelor, iar pe locul trei este teatrul, potrivit tvr.ro. La bibliotecă merg mai rar, iar la operă și operetă, aproape deloc.

Consumul cultural al tinerilor:

71% - cinematograf

62% - spectacole de divertisment/muzicã

49% - teatru

48% - muzee/expoziții

35% - bibliotecã

11% - operã/operetã

Sursa: Barometrul de consum cultural 2015


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews