Jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu a fost într-o adevărată călătorie misionară în Africa de Est unde a fost martorul fenomenului ortodox în această parte de lume.

Rwanda, țară care a trecut printr-un crunt război civil la mijlocul anilor '90, renaște acum din punct de vedere duhovnicesc prin ortodoxie.

„Oamenii aceștia sunt bucuroși pentru că știu să mulțumească pentru foarte puținul pe care-l au. Să luăm aminte, pentru că nu știm să mulțumim pentru cât avem”, spune Silviu Andrei Vlădăreanu.
 
Ceea ce este interesant, continuă Vlădăreanu, este că aceste comunități au venit la ortodoxie prin voință proprie, fără să fie nevoie de prezența unui misionar.
 
Biserica Ortodoxă din Rwanda este păstorită de PS Episcop Inochentie de Burundi și Rwanda, sub jurisdicția Patriarhiei Alexandriei și Africii.

 
Alături de Silviu Andrei Vlădăreanu, în Africa s-a aflat  și preotul român Ioan Nazarcu, din parohia Luton, din Anglia. Mai multe, însă, în materialul următor.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews