ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu a fost într-o adevărată călătorie misionară în Africa de Est unde a fost martorul fenomenului ortodox în această parte de lume.

Rwanda, țară care a trecut printr-un crunt război civil la mijlocul anilor '90, renaște acum din punct de vedere duhovnicesc prin ortodoxie.

„Oamenii aceștia sunt bucuroși pentru că știu să mulțumească pentru foarte puținul pe care-l au. Să luăm aminte, pentru că nu știm să mulțumim pentru cât avem”, spune Silviu Andrei Vlădăreanu.
 
Ceea ce este interesant, continuă Vlădăreanu, este că aceste comunități au venit la ortodoxie prin voință proprie, fără să fie nevoie de prezența unui misionar.
 
Biserica Ortodoxă din Rwanda este păstorită de PS Episcop Inochentie de Burundi și Rwanda, sub jurisdicția Patriarhiei Alexandriei și Africii.

 
Alături de Silviu Andrei Vlădăreanu, în Africa s-a aflat  și preotul român Ioan Nazarcu, din parohia Luton, din Anglia. Mai multe, însă, în materialul următor.