Filmul ''Câini'' al regizorului român Bogdan Mirică a fost desemnat sâmbătă de Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI) drept cea mai bună peliculă la secțiunea ''Un certain regard'' a Festivalului de Film de la Cannes, informează sâmbătă agenția EFE.

Pelicula germană ''Toni Erdman'', în regia lui Maren Ade, a luat premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiția oficială a festivalului, în timp ce filmul ''Grave'' al realizatoarei franceze Julia Ducournau a fost desemnat de criticii de film cel mai bun din cadrul ''La Semaine de la Critique'' sau ''Quinzaine des Réalisateurs''.
 
Palmaresul festivalului va fi anunțat duminică seara. Potrivit AFP, filmele românești aflate în competiția oficială, ''Sieranevada'' de Cristi Puiu și ''Bacalaureat'' al lui Cristian Mungiu, sunt printre favorite la câștigarea Palme d'Or.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.