ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La începutul acestei toamne, la editura „Felicitas” a Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, a apărut „Cartea de rugăciuni” îngrijită și editată de către PS Macarie Drăgoi. Cartea se găsește atât la pangarele parohiilor din cuprinsul acestei episcopii, cât și la Librăriile online Sophia și Doxologia, precum și la Magazinul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, potrivit paginii web EpiscopiaScandinavia.se

A doua etapă a proiectului, de înregistrare a versiunii audio a unora dintre rugăciuni, a fost finalizată recent. Acestea sunt citite chiar de către Episcopul Macarie al Europei de Nord, putând fi audiate pe un canal de YouTube

Potrivit Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, acest demers de suflet al ierarhului a presupus alcătuirea, culegerea și diortosirea mai multor rugăciuni și texte doxologice. Volumul amplu, de aproape nouă sute de pagini, la un preț de 60 de lei, este gândit ca un instrument de îmbogățire a experienței duhovnicești și a vieții de rugăciune a creștinilor din România și Diaspora.

Cartea realizată de Episcopul Europei de Nord se diferențiază de alte lucrări de acest gen prin faptul că însumează numeroase texte destinate rostirii în împrejurările concrete din viața omului, unele rugăciuni foarte puțin cunoscute, iar altele, compuse special pentru ocazii mai deosebite. 

Dintre acestea, merită amintite rugăciunile femeii însărcinate sau a mamelor aflate în travaliu, rugăciunile celor care doresc să își întemeieze o familie bineplăcută lui Dumnezeu, sau a soților pentru copiii lor; rugăciuni pentru situațiile nefaste din viața omului (boală, adicții, tristețe, depresie sau moarte); rugăciuni specifice de cerere, laudă sau pocăință, adresate Maicii Domnului și Sfinților; diferite rânduieli, Canoane și Acatiste și, nu în ultimul rând, un ghid util practicării unei Spovedanii vindecătoare, cu folos duhovnicesc.
 
Versiunea audio a acestora este destinată celor care au foarte puțin timp liber și preferă să asculte de pe Internet, în orice situație cotidiană (acasă, în drum spre serviciu, în mijloacele de transport în comun ș.a.) sau persoanelor nevăzătoare, care substituie lectura clasică prin audiție.

Versiunea tipărită a cărții de rugăciuni poate fi comandată prin Internet de la următoii furnizori: Magazinul online al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (Iași) și Librăria Sophia (București).