ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Blocul de 7 etaje din sticlă şi beton are 22 de apartamente de lux. Construcţia primea acum doi ani toate aprobările necesare. Ministrul Culturii de atunci, Daniel Barbu, promitea că imobilul nu va fi demolat. 

Arhitectul Primăriei Capitalei nu a răspuns dacă ştie că monumentul istoric a fost demolat cu autorizaţia de construcţie pe care şi-a pus semnătura, potrivit tvr.ro.

Ordinul Arhitecţilor a încercat să cumpere casa, ca să o salveze, dar nu a reuşit. Invest Lux Construct a plătit pentru ea, în 2005, peste 1 milion de euro. A încercat de trei ori să o demoleze, deşi imobilul era clasat pe Lista Monumentelor Istorice. Din 2006, casa lui Spiru Haret a fost adăpost pentru satanişti, oameni ai străzii şi ţigani, deşi proprietarul ar fi trebuit să asigure paza monumentului.

Acum, Invest Lux Construct are sediul chiar în noul bloc. Jurnaliştii de la riseproject.ro susţin că patronii firmei ar fi libanezul Mohamad-Bilal Wehbe şi Cornel Purcărea, ambii controversaţi oameni de afaceri. 

Arhitectul angajat să realizeze proiectul, basarabeanul Lilian Captari, spune că autorităţile au ştiu exact cum şi ce se va demola.

"În planurile autorizate a fost specificat clar cum se demolează, cum se intervine şi cum va arăta rezultatul final. Investitorii au cumpărat proprietatea pentru dezvoltare, nu pentru a face muzeu. Niciodată nu s-a pus problema păstrării funcţiunii şi structurii aşa cum a fost - clădirea a fost păstrată pe exterior - ba chiar este mai bine executată decât a fost vreodată. Arată impecabil şi sunt mândru că a fost posibil să se execute aşa", a spus arhitectul.