ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O casetă de argint în care a fost transportată inima Reginei Maria a României de la Constanţa la reşedinţa din Balcic, Bulgaria, va fi expusă astăzi la bordul fregatei care poartă numele reginei. 


Evenimentul va avea loc în Portul Militar din Constanţa, acolo unde marinarii din Forţele Navale aniversează 85 de ani de când distrugătoarele Regina Maria şi regele Ferdinand au intrat in serviciul Marinei Militare.
 
Ceremonia militară şi religioasă, organizată de Forţele Navale Române în Portul Militar Constanţa, a reunit, printre alţii, şi şefii promoţiei de absolvenţi de la toate instituţiile de învăţământ militar din anul 2015, promoţie care poartă denumirea onorifică Regele Ferdinand - 150.

Atât distrugătoarele Regele Ferdinand şi Regina Maria, cât şi actualele fregate care le poartă numele, au scris pagini importante în istoria poporului român, de-a lungul zecilor de ani în care s-au aflat în serviciul Marinei Militare Române. Vorbim de misiunile executate în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, dar şi de cele executate după anul 2005, sub comanda NATO şi UE.

Aşadar, tot astăzi vom asista la un eveniment important: caseta de argint în care, în 1940, a fost transportată inima Reginei Maria de la Constanţa la Balcic va fi expusă la bordul Fregatei Regina Maria.