ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corala bărbătească „Armonia", dublă medialiată cu aur în această vară la Jocurile Corale Mondiale de la Soci, din Rusia, este cunoscută pentru palmaresul bogat al medaliilor strânse în ultimii 15 ani.

Performanțele coralei Arhiepiscopiei Tomisului uimesc la fiecare apariție jurii și sepctatori din întreaga lume. Așa s-a întâmplat și in această vară, la Soci, când corala Armonia a obținut două medalii de aur. 
Acum, înaintea Nașterii Domnului, tinerii celui mai bun cor din lume, ne colindă de pe pagina de Facebook, unde au postat mai multe cântări bisericești și colinde. 

"După cum am promis, revenim cu o altă surpriză și anume un colind puțin mai trist al Maestrului Tudor Gheorghe, de data aceasta avându-l ca solist pe Diac. Ionuț Boancheș, acompaniat la pian de Vali Vadanoiu.Aranjamentul pentru cor barbatesc a fost realizat de Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru și Vali Vadanoiu!", ne spun tinerii coralei "Armonia" pe pagina oficială de Facebook.

Corala bărbătească „Armonia" a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a trecut sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului.  Corala are în palmares două medalii de aur la World Choir Games 2012, desfășurat în SUA, Marele Premiu la secțiunea Cor bărbătesc, două medalii de aur la secțiunile Folclor și Cor bărbătesc și una de argint (Muzică sacră) la Campionatului European al Corurilor din 2013, desfășurat la Graz, Austria, două medalii de aur și Marele Premiu la World Choir Games, ediția a șaptea, care a avut loc în Riga, Letonia, medalie de aur (Coruri de cameră) în cadrul competițiilor European Choir Games și Grand Prix of Nationes (2015, Magdeburg, Germania). De asemenea, Corala „Armonia" a participat la numeroase concursuri și concerte atât în țară, cât si în străinătate. Din componența coralei fac parte preoți, diaconi și studenți ai Facultății de Teologie, potrivit ziuadeconstanta.ro.
 
Cea de-a doua corală, „Teodoxa", a fost înființată în anul 2001 și își desfășoară activitatea în cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Cuviosul Dionisie Exiguul" din Constanța. În 2015, a câștigat medalia de aur, secțiunea Coruri de cameră, la European Choir Games, care a avut loc în Magdeburg (Germania). Totodată, corala a participat la diferite competiții și a întreprins turnee în țară și străinătate: Germania, Italia, Finlanda și Spania.