Într-un moment în care relaţiile Rusiei cu Occidentul sunt mai tensionate ca oricând de la sfârşitul Războiului Rece, la Bucureşti s-a deschis vineri Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură. România nu se poate lăuda cu acelaşi succes în capitala rusă, unde nu există în acest moment un Institut Cultural Român, potrivit tvr.ro.

O clădire proaspăt renovată din centrul Bucureştiului găzduieşte acum Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură. Ruşii au închiriat-o de la un cetăţean român care locuieşte în străinătate. Publicul va avea acces la 1000 de cărţi şi periodice ruseşti, 80.000 de documente în formă electronică, ateliere, cursuri de limba rusă sau vizionări de filme clasice şi moderne.

Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură de la Bucureşti a fost deschis în baza unui Acord bilateral semnat la Moscova acum doi ani. Autorităţile române nu au reuşit până acum să deschidă un Institut Cultural Român la Moscova.

Reprezentanţii ICR spun că Ministerul de Externe trebuie să găsească un sediu. Ministerul de Externe de la Bucureşti a precizat pentru Ştirile TVR că "Institutul Cultural Român din Moscova va face parte din reţeaua de institute culturale româneşti din străinătate atunci când toate condiţiile vor fi îndeplinite".Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews