ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia împlinirii a 110 ani de la moartea fostului ministru Vasile Lascăr a avut loc lansarea volumului "Vasile Lascăr - reformatorul Poliției Române", scris de comisarul-șef de poliție, Florin Șinca.

"M-a inspirat personalitatea ministrului, care a fost un om ce și-a propus și a și realizat schimbarea unui sistem. Vasile Lascăr, de unul singur, a schimbat Ministerul de Interne și Poliția Română la 1903. Un om bătăios, un om care a avut opozanți chiar în propriul partid — Partidul Liberal", a declarat Florin Șinca conform Agerpres.

Autorul a arătat că în afară de școala de la Câmpina nu au mai rămas multe amintiri despre Vasile Lascăr, multă lume, în prezent, confundându-l cu Lascăr Catargiu.

"Vom găsi structura poliției la 1900, felul în care el a reușit în numai un an de zile să impună practic unui Parlament ostil schimbarea unei legi în favoarea polițiștilor și introducerea unor criterii despre care nu se auzise până atunci: stabilitatea în funcție, profesionalismul, apolitismul — care și în țări dezvoltate ale Europei erau principii necunoscute", a mai spus Sinca.
 
Florin Șinca este unul dintre autorii consacrați de după 1989. Printre cele mai apreciate titluri ale lui Florin Șinca se numără  „Istoria Poliției Române” sau „Martirii Poliției Române”, volume unanim apreciate. Printre altele, Comisarul - Șef Florin Șinca este și autorul a mai multor monografii remarcabile.