ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, 19 aprilie, de la ora 19:00, maestrul Gheorghe Zamfir va concerta la Casa cu Rost. Evenimentul va avea loc în contextul expoziției "Grădina cu îngeri" a Silviei Radu.

Expoziția, ce a fost cenzurată în cadrul Univesității Politehnice din București, prezintă acum toate cele 19 portrete ale cunoscutei artiste plastice.

La UPB, portretele lui Mircea Vulcănescu, Radu Gyr, Valeriu Gafencu și Costache Oprișan au fost îndepărtate în urma presiunilor politice făcute asupra instituției. Pe lângă cei din închisorile comuniste sau din rezistența anticomunistă, vor fi expuse și portrete ale unor persoane care au murit în timpul evenimentelor din decembrie 1989:  Ionescu Radu, Marcu Ruxandra Mihaela, Mirea Mariana, Sandu Roberto, Butnaru Stefan, Vladinovici Dragos, Palade Weiner, Popescu Gabriela, Toporan Cristian, State Claudiu, Vladu Catalin si Geanta Melconian Cristian.

„Casa cu Rost” este situată în Calea Victoriei 155, Tronson 8, Etaj intermediar, Sector 1, București. Intrarea se face prin strada Buzești, colț cu Piața Victoriei (vizavi de Agenția Tarom).