ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin", dirijor Anna Ungureanu, va susține, sâmbătă și duminică, două concerte extraordinare de Paști în parcul Ateneului Român, care va fi transformat astfel încât să amintească de Grădină Ghetsimani, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, parcul Ateneului Român va fi transformat astfel încât să amintească de Grădină Ghetsimani, „iconicul spațiu cu măslini unde Iisus s-a retras să se roage împreună cu ucenicii Săi, după Cina cea de Taină”. În acest scop, vor fi aduși 15 măslini, printre aceștia aflându-se un arbore cu o vârstă de peste 700 de ani, care cântărește aproape 2 tone.

Totodată, potrivit organizatorilor, în foaierul Ateneului va fi recreată o altă imagine emblematică - Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim. În cadrul acestui eveniment, publicul va putea admira expoziția de fotografie "Via Dolorosa", semnată de Gabriel Crișan.

De la ora 20,00, tot în Parcul Ateneului Român, va avea loc lansarea producției video „Florilegiul bizantin", în interpretarea Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin" și a 100 de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi.

Deasemenea, pe scena special amenajată în fața Ateneului, în aceste zile, coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi vor susține recitaluri live de muzică dedicată Sărbătorilor Pascale, accesul la evenimente fiind gratuit.