Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin", dirijor Anna Ungureanu, va susține, sâmbătă și duminică, două concerte extraordinare de Paști în parcul Ateneului Român, care va fi transformat astfel încât să amintească de Grădină Ghetsimani, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, parcul Ateneului Român va fi transformat astfel încât să amintească de Grădină Ghetsimani, „iconicul spațiu cu măslini unde Iisus s-a retras să se roage împreună cu ucenicii Săi, după Cina cea de Taină”. În acest scop, vor fi aduși 15 măslini, printre aceștia aflându-se un arbore cu o vârstă de peste 700 de ani, care cântărește aproape 2 tone.

Totodată, potrivit organizatorilor, în foaierul Ateneului va fi recreată o altă imagine emblematică - Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim. În cadrul acestui eveniment, publicul va putea admira expoziția de fotografie "Via Dolorosa", semnată de Gabriel Crișan.

De la ora 20,00, tot în Parcul Ateneului Român, va avea loc lansarea producției video „Florilegiul bizantin", în interpretarea Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin" și a 100 de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi.

Deasemenea, pe scena special amenajată în fața Ateneului, în aceste zile, coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi vor susține recitaluri live de muzică dedicată Sărbătorilor Pascale, accesul la evenimente fiind gratuit.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews