ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia Zilei Brâncuși, care se marchează la nivel național, în fiecare an, în ziua nașterii marelui sculptor, la Târgu Jiu a avut loc conferința „Brâncuși - La vie, la mort, le temps”, care l-a avut în centru pe omul de cultură francez Serge Fauchereau.

Fauchereau, autorul celebrei cărți „Pe urmele lui Brâncuși” este unul dintre prietenii României din Hexagon, fiind un mare cunoscător al culturii țării noastre.

Alături de Fauchereau, la conferință a participat și fostul președinte al ICR, Radu Boroianu, care i-a ținut un laudatio curatorului francez.

De-asemenea, criticul de artă Pavel Șușară a vorbit despre exegeza lui Brâncuși. Amfitrionul evenimentului a fost Doru Strâmbulescu, directorul Centrului „Brâncuși” din Târgu Jiu, iar din partea autorităților locale a fost prezent viceprimarul Adrian Tudor.