CGMB a aprobat, joi, înființarea unui teatru municipal cu titulatura Teatrul "Stela Popescu", ce va funcționa în incinta Palatului Copiilor.

 Proiectul de hotărâre a fost susținut de toți consilierii, majoritatea având numai cuvinte de apreciere față de actrița Stela Popescu.

"E nevoie de teatru. Vrem copiii noștri să învețe ce înseamnă bine, frumos și urât. Vrem să aducem poezia, folclorul în inimile copiilor, să fim educatorii unei generații. Nu e voie copiii să nu știe cine sunt inventatorii României. Vrem să veniți la teatrul nostru și să vedeți ce influență uriașă are asupra copiilor teatrul. Este un proiect unic ca numele unui teatru să fie al unui actor care încă lucrează. Vă invit la teatru!", a spus Stela Popescu, în fața consilierilor municipali, înaintea votului.

Noul teatru va fi o instituție publică de cultură de interes local a municipiului București, cu personalitate juridică, finanțată parțial de la bugetul local.

"Vom face un teatru pentru copii și tineret. Este unic în țară, va avea un repertoriu bogat, primul spectacol va fi "Aladin". Vom funcționa la sala Palatului Copiilor, suntem deja pregătiți cu mai multe spectacole. (...) Avem trei spectacole deja pregătite. Se vor susține patru spectacole pe săptămână și patru premiere pe an", a declarat, pentru Agerpres, Smaranda Oțeanu Bunea, director fondator al Teatrului "Stela Popescu".


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews