ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În perioada 24-26 mai, filiala Constanța a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români și Centrul eparhial Tomis au găzduit Consiliul Național al Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România, transmite pagina Arhiepiscopiei Tomisului.

La slujba de Te Deum, ținută în Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, preciza:

„Sunt bucuros că avem această întâlnire de suflet cu tinerii ortodocși români, studenți din România, care sunt un ferment pentru misiunea noastră creștină în rândul tinerilor.

Sunt bucuros, ca păstor al acestui ținut apostolic, să primesc tinerii din diferite locuri. Veți avea ocazia să faceți și anumite excursii, pelerinaje la mănăstirile noastre care evocă locurile vechi ale creștinătății de aici și minunile care s-au petrecut atât în primele veacuri, cât și după ce sfinții s-au descoperit. Mai avem încă mulți sfinți de descoperit, pentru că nu toate bazilicile vechi au fost cercetate arheologic, mai este încă un câmp de cercetare foarte vast pentru locurile apostolice și post-apostolice din ținutul acesta, al Sciției Mici de odinioară, al Dobrogei de astăzi.”

La eveniment au participat reprezentanți ai ASCOR din toată țara și din Chișinău (Republica Moldova), iar delegatul PF Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost Mihai Paraschiv, inspector patriarhal în cadrul Sectorului Teologic-educațional.

Pagina Mărturisire de credință - jurnalism ortodox românesc prezintă și cuvântul Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, mai pe larg:

„Preacuvioase Părinte Ecleziarh,

Preacuvioși și preacucernici părinți,

Stimate domnule reprezentant de la Patriarhie, care ați venit la această frumoasă întrunire,

Distinși membri ai ASCOR-ului, tineri care lucrați în numele lui Dumnezeu pentru toți tinerii,

Iubiți credincioși,

Sunt bucuros că avem această întâlnire de suflet cu tinerii ortodocși români, studenți din România, care sunt un ferment pentru misiunea noastră creștină în rândul tinerilor, întruniți în diferite locuri. Acum a fost rândul Constanței, tărâmul nostru apostolic de aici, care avem atâția sfinți din primele veacuri: mucenici, ierarhi, cuvioși, părinți care ne-au asigurat în istorie lumina harului pentru poporul nostru și aici este fermentul de unde a pornit toată propovăduirea, de la Sfinții Apostoli Andrei și Filip în tot ținutul țării noastre.”