ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corpul de control al Guvernului va verifica modul în care s-a făcut angajarea persoanelor care au ocupat sau ocupă funcții de conducere la Opera Națională București, precum și felul în care s-au acordat remunerațiile lunare și anuale.

Acțiunile vor viza verificarea avantajelor obținute de personalul angajat în cadrul Operei Naționale București, precum și personalului colaborator. Totodată, va fi cercetat felul în care prevederile contractelor de management au fost respectate.

Verificarea respectării dispozițiilor legale cu privire la constituirea și realizarea veniturilor, precum și la angajarea și efectuarea cheltuielilor, a atribuirii și derulării unor contracte de achiziție a unor produse, servicii și/sau lucrări, dar și alte aspecte considerate relevante de către echipa de control vor fi, de asemnea, subiect al anchetei.

Opera Națională București a fost scena unor conflicte deschise între noua conducere numită de Vlad Alexandrescu, dirijorii Vlad Conta și Tiberiu Soare, și balerinul Johan Kobborg, care avea atribuții de coordonare a Companiei de balet.  Tensiunile s-au accentuat, ducând la un vid de putere la ONB, fără conducere, astăzi, și la demisia ministrului Culturii, criticat de președintele Klaus Iohannis pentru felul în care a gestionat criza de la Operă.