Ansamblul Aleksandrov, Marele Cor al Armatei Roșii, va susține pentru prima dată un concert excepțional în România. Evenimentul va avea loc în data de 09.10.2016, la Sala Palatului.

Pentru întâlnirea cu publicul român, Corul pregătește un recital de excepție, din care nu vor lipsi cele mai consacrate piese dar și o surpriză uriașă: reinterpretarea în varianta corală a celor mai cunoscute piese ale formațiilor Queen și The Beatles.

Ansamblul Aleksandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data înființării este considerată ziua de 12 octombrie 1928, atunci când a avut loc și primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Roșii. În acele timpuri, ansamblul era format din doar 12 persoane. La jumătatea anilor ‘30, corul număra deja aproape 300 de membri, iar renumele său depășise demult granițele Uniunii Sovietice.

Corul Ansamblului Aleksandrov este renumit pentru finețea și puritatea interpretării muzicale academice, plină de emoție, artă și înzestrare vocală. Muzica Ansamblului combină cu succes instrumentele populare rusești – donara, balalaica și acordeonul cu butoane – cu instrumentele de suflat din metal și lemn.

Din palmaresul impresionant pe care Ansamblul Aleksandrov l-a adunat de-a lungul existenței sale merită evidențiate câteva realizări de excepție: în anul 2004, Ansamblul a susținut un concert de neuitat la Vatican, primind binecuvântarea Papei Ioan Paul al II-lea. În 2007, Ansamblul Aleksandrov a „învins” N.A.T.O, printr-un recital de excepție care a avut loc chiar la sediul Alianței Nord Atlantice de la Bruxelles. În 2008, au fost aniversați 80 de ani de existență ai Ansamblului printr-un turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice și în aproape 60 de țări din Europa, Asia, Africa și America.

Pentru acest eveniment au fost puse vânzare următoarele categorii de bilete:
Categoria 1 – 250 lei;
Categoria 2 – 200 lei;
Categoria 3 – 150 lei;
Categoria 4 – 100 lei.