ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Volumul „Culorile Ortodoxiei.România”, editat de Mitropolia Ortodoxia a Poloniei, a câștigat locul 1 la categoria „Cea mai bună carte ilustrată”, informează agenția Basilica.

Concursul de anul acesta s-a desfășurat în Sala Sergievski a celei mai mari biserici ortodoxe din Rusia: Catedrala Iisus Hristos Mântuitorul, precizează sursa citată.

Competiția este  organizată, cu binecuvântarea Patriarhului Chiril al Moscovei și al întregii Rusii, încă din anul 2005. Partenerii ediției curente au fost Biserica Ortodoxă Rusă și Asociația Restek pentru expoziții. De asemenea, concursul a fost susținut și de Agenția Federală pentru presă și mass-media a Guvernului rus.

Scopul principal al concursului este mediatizarea noilor publicații religioase, istorice, patriotice și turistice, precum și a literaturii religioase pentru copii și tineri, publicate în ultimul an.

La ceremonia de premiere au participat aproximativ 150 de persoane, printre care s-au aflat Mitropolitul Clement de Kaluga și Borovsk, președintele Consiliului pentru publicații al Patriarhiei Moscovei, reprezentanți ai Asociației Restek pentru expoziții, ai Agenției Federale pentru presă și mass-media a Guvernului rus, precum și rectorul Universității de Stat pentru Arta Tipografică din Moscova.

Anul acesta, editurile au participat cu 150 de volume pentru 11 nominalizări. Dintre acestea, experții au selectat mai mult de 50 publicații native și străine. Marele Premiu al concursului i-a fost decernat lui Andrei Batalov pentru volumul Catedrala Acoperământul Maicii Domnului „pe șanț”[1]. Istoriografia și iconografia arhitecturii.

Albumul Culorile Ortodoxiei. România, premiat cu locul I la categoria Cea mai bună carte ilustrată, a fost creat în colaborare cu orthphoto.net și este al 5-lea album dintr-o serie de publicații care promovează frumusețea și diversitatea ortodoxiei în diferite colțuri ale lumii. Premiul a fost transmis, în numele editurii, Prof. Elena Fedukina, unul dintre traducătorii albumului.