ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația pentru copii și bătrâni Sfântul Hristofor, a organizat, zilele acestea, a cincea ediție a Spectacolului Caritabil de Muzică și Poezie „Primăvara Vieții”, se arată într-un comunicat trimis redacției.

Evenimentul, la care ActiveNews a fost partener media, a avut loc la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu” și a avut-o ca invitat special pe actrița Daniela Nane.

Copiii din cadrul Centrului de Coordonare, Consiliere, Evaluare și Suport "Sf. Spiridon”, DGASPC, Sector 4, au participat la acest spectacol, unde au aflat că vor merge într-o tabără la vară. De altfel, scopul organizării evenimentului a fost tocmai împlinirea dorinței lor, de a se bucura de o tabără frumoasă în natură, departe de tumultul lumii, în Campusul de copii "Sfântul Sava”, loc. Bisoca, județul Buzău.

Strângerea de fonduri necesare taberei nu s-a încheiat, așadar cei care susțin cauza îi pot contacta pe organizatori accesând paginile oficiale ale asociației: www.sf-hristofor.ro sau pe pagina de  Facebook  Asociatia Sf Hristofor Bucuresti.

Mai jos redăm  textul integral al comunicatului:

Asociația pentru copii și bătrâni Sfântul Hristofor, a organizat Spectacol Caritabil de Muzică și Poezie „Primăvara Vieții” ediția a treia, zilele trecute  la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu”.
 
Cel mai important lucru este că însăși copiii din cadrul Centrului de Coordonare, Consiliere, Evaluare și Suport "Sf. Spiridon”, DGASPC, Sector 4, au participat la acest spectacol, unde au aflat că vor merge într-o tabără la vară. Scopul organizării acestui spectacol este tocmai împlinirea dorinței lor, de a se bucura de o tabără frumoasă în natură, departe de tumultul lumii, în Campusul de copii "Sfântul Sava”, loc. Bisoca, județul Buzău.

Seara a debutat cu interpretarea unor piese corale de către Corul de Copii Meloritm, al Palatului Copiilor, precum: „Aleluia”, „Rugăciunea copiilor pentru părinți”. Iar pentru că „alături de muzică e rost și de poezie” așa cum a susținut domnișoara Andreea Monea de la Trinitas TV (prezentatoarea evenimentului), a evoluat și dl Tomi Cristin (actor al TNB I.L Caragiale) cu poezia „Constantin Brâncoveanu” de Vasile Alecsandri. Corul Meloritm s-a întors pe scenă, frumos costumați precum niște îngerași, pentru cel de-al doilea program, cântând piesele: „Primăvara”, Sări mândră” și „Bate pasul”. Copiilor le-a urmat actrița Călina Epuran, care a rostit două poezii: „Logosul și muzica” de Grigore Vieru și „Ariciul” de Otilia Cazimir. Aflându-ne într-o perioadă înălțătoare pentru creștinii ortodocși, nu puteau lipsi de la eveniment coruri sau grupuri religioase, în acea seară fiind alături de noi Grupul Bizantin "Sf. Ecaterina” al Paraclisului universitar, ce au interpretat melodii religioase printre care: „Robii Domnului”,  „Ușile Pocăinței” și „Cămara Ta, Mântuitorule”.
 
Invitatul special din acest an, a fost actrița Daniela Nane, care a sensibilizat publicul prin reprezentația sa: „Ștergarul” de Costache Ioanid și „Prințul Miorlau” de Nina Cassian. Evenimentul s-a încheiat cu un frumos duo de neegalat, compus din: Luiza Maria Drăghici și Aurelian Andrei, profesori la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București, prin interpretarea pieselor: „Oblivion”, compozitor Astor Piazzolla și „Tango” de Isaac Albeniz.

Spectatorii impresionați de programul cultural-artistic pregătit, în care "arta și milostenia se unesc spre folosul celor care au nevoie cu adevărat” (motto eveniment), au contribuit fiecare din dragoste pentru realizarea proiectului propus de către cei de la Asociația pentru copii și bătrâni "Sf. Hristofor”. Strângerea de fonduri necesare taberei nu s-a încheiat, așadar cei care susțin cauza îi pot contacta pe organizatori accesând paginile oficiale ale asociației: www.sf-hristofor.ro sau pe facebook Asociatia Sf Hristofor Bucuresti.