ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poeta Medeea Iancu, cea care a scandalizat publicul cu un poem considerat pornografic, la ediția din acest a „Zilelor Eminescu" din Botoșani, a fost sancționată de Poliție.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au anunțat aplicarea unei „sancțiuni contravenționale" poetei Medeea Iancu, după ce a recitat în public un poem considerat scandalos, la „Zilele Eminescu” din Botoșani.

Atunci, spectatorii au ieșit din sală șocați de versuri.

Decizia poliției a venit la aproape trei luni de la incident, după o sesizare a unui bihorean, care a susținut că s-a simțit lezat de versurile poetei. Mai mult decât atât, s-a considerat, de către opinia publică, că versurile sale au jignit România. 

„Eu sunt tipa pe care ați hărțuit-o, tipa pe care ați numit-o curvă, prostituată / Dar eu am scris persoană, persoană, persoană / Eu sunt tipa pe care o urâți / Ar trebui să fiu băiat, astfel aș fi lângă voi / Și dacă un poet ejaculează pe fața unei femei este artă / Și dacă un poet f...e o femeie în timp ce doarme este artă, nu viol / Îmi pare rău, nu sunt poemul victimei pe care îl așteptați / Îmi pare rău nu sunt poeta europeană, cool, nu sunt tipa care spune la microfon: eroul este un bărbat”.

În timp ce recita Medeea Iancu a creat rumoare în sală și a fost și apostrofată de câțiva oameni din public. Scandalul a izbucnit însă după decernarea premiilor Eminescu.