Primăria din Târgu Jiu plănuieşte să reabiliteze zona din jurul Ansamblului Monumental Constantin Brâncuşi.
 
Este vorba despre o zonă pietonală cuprinsă între Masa Tăcerii şi Coloana Infinitului, dar şi despre sistematizarea circulaţiei şi locuri de parcare, potrivit unui comunicat de presă.
 
Pentru realizarea proiectului, Primăria Târgu Jiu a organizat un concurs, iar câştigător a fost desemnat Dorin Ştefan Birou de Arhitectură (DSBA) în asociere cu Atrium srl.
 
 
"Arhitectul care a câştigat concursul este un nume foarte cunoscut în branşă, a fost chiar o surpriză plăcută şi pentru membrii comisiei care au fost reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Uniunea Arhitecţilor din România. După ce au fost prezentate toate planşele, toate propunerile văzute de către licitant a fi cele mai interesante, s-a trecut la faza următoare care a constat în desecretizarea documentelor.
 
 
Domnul Dorin Ştefan este un renumit arhitect, a participat la foarte multe competiţii şi a şi câştigat cu foarte multe proiecte competiţii internaţionale în Dubai, Malaezia. În ceea ce priveşte proiectul nostru, e vorba de pasaje, de parcări subterane. Zona se doreşte a fi una pietonală de la Masa Tăcerii până la Coloana Infinitului. Deocamdată nu putem discuta despre partea financiară, proiectul în sine se ridică la o sumă foarte mare.
  
Noi vom trece la faza următoare, la dezvoltarea de proiecte, vom putea lucra şi pe porţiuni pentru că astfel vom putea elabora proiecte şi pe fonduri europene. Bugetul local nu ar putea să suporte aceste sume şi apelăm astfel la finanţare europeană", a spus Aurel Popescu, viceprimarul oraşului Targu-Jiu, în urmă cu câteva zile.