ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițiativa Românilor din Serbia (IRS) anunță pentru 2016 organizarea de cursuri pentru copiii români din Timoc ce doresc să învețe elemente de cultură românească.
 
Anunțul vine la câteva săptămâni după deschiderea Casei Românești din Timoc – Bor, instituție organizată sub forma unui centru cultural, în care vor fi desfășurate activități menite să contribuie la păstrarea limbii și identității neamului românesc în Valea Timocului, activități coordonate de persoane competente pentru fiecare domeniu.
 
Potrivit lui Boian Bărbuță, președintele IRS, copiii pot fi înscriși la cursurile de limba română până la sfârșitul lunii ianuarie, iar orele propriu-zise vor începe în februarie. IRS are pregătite rechizite pentru copiii care vor frecventa cursurile, dobândite cu ajutorul profesorului Gheorghe Rancu, al Asociației Banatul din Almăj și al Revistei de Cultură Almăjul din Caraș-Severin.
 
”Din fonduri proprii am asigurat pentru jumătate de an spațiul pentru desfășurarea cursurilor, iar cu sprijinul profesorului Gheorghe Rancu, de la Almăj,  căruia îi mulțumim pe această cale pentru ajutor, avem deja 25 de ghiozdane cu rechizite pentru copii.
 
Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum și care ne vor ajuta mai departe să putem deschide și la noi aceste cursuri de limba română. Cu ocazia sărbătorilor sfârșitului de an urez românilor, unde sunt ei, să fie sănătoși, cu familia aproape, să trăiască în pace și înțelegere, să reușească în ce-și doresc” a declarat Boian Bărbuță, potrivit timpromanesc.ro