Lansarea romanului grafic "Oameni de unică folosință" scris și ilustrat de Elena Ciolacu a beneficat de prezența biofizicianului Virgiliu Gheorghe. Acesta a prezentat în termeni elogioși volumul editat de Editura Rost și i-a prilejuit o analiză a problemelor sufletești cu care se confruntă omul contemporan.
 
"Eu țin foarte mult la această sintagmă – "a-ți trage sufletul!" Și cred că asta este una din marile probleme ale omului contemporan, nu mai apucă să intre în comunicare cu ceea ce se află lăuntric în el, cu așteptările inimii sale, și de aici apar cele mai mari neînpliniri în viața noastră", a spus Virgiliu Gheorghe.
 
Pentru a urmări discursul integral faceți click AICI.
 
"Această carte ne îndeamnă să nu fim oameni de unică folosință, adică obsedați de consum, sclavi ai „zeului tinereții” – slăvit de canalele de comunicare în masă – și îngroziți de perspectiva bătrâneții, a bolii și a singurătății, care s-ar traduce ca ieșirea noastră din uz. Ci să fim Oameni, pentru totdeauna”, scrie Claudiu Târziu, directorul Editurii ROST. 

"Cândva bătrânii erau piloni ai familiei și ai comunității, sfătuitori și veghetori asupra bunei rânduieli a lumii. Tinerii se întorceau către ei pentru sfat, iar ei își foloseau bogatul bagaj de cunoștințe și înțelepciune pentru a îndrepta și ajuta generațiile tinere. Astăzi, ei sunt, pentru noi și pentru ei înșiși. doar oameni ieșiți din uz", spunea și Elena Ciolacu.
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews