ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lansarea romanului grafic "Oameni de unică folosință" scris și ilustrat de Elena Ciolacu a beneficat de prezența biofizicianului Virgiliu Gheorghe. Acesta a prezentat în termeni elogioși volumul editat de Editura Rost și i-a prilejuit o analiză a problemelor sufletești cu care se confruntă omul contemporan.
 
"Eu țin foarte mult la această sintagmă – "a-ți trage sufletul!" Și cred că asta este una din marile probleme ale omului contemporan, nu mai apucă să intre în comunicare cu ceea ce se află lăuntric în el, cu așteptările inimii sale, și de aici apar cele mai mari neînpliniri în viața noastră", a spus Virgiliu Gheorghe.
 
Pentru a urmări discursul integral faceți click AICI.
 
"Această carte ne îndeamnă să nu fim oameni de unică folosință, adică obsedați de consum, sclavi ai „zeului tinereții” – slăvit de canalele de comunicare în masă – și îngroziți de perspectiva bătrâneții, a bolii și a singurătății, care s-ar traduce ca ieșirea noastră din uz. Ci să fim Oameni, pentru totdeauna”, scrie Claudiu Târziu, directorul Editurii ROST. 

"Cândva bătrânii erau piloni ai familiei și ai comunității, sfătuitori și veghetori asupra bunei rânduieli a lumii. Tinerii se întorceau către ei pentru sfat, iar ei își foloseau bogatul bagaj de cunoștințe și înțelepciune pentru a îndrepta și ajuta generațiile tinere. Astăzi, ei sunt, pentru noi și pentru ei înșiși. doar oameni ieșiți din uz", spunea și Elena Ciolacu.