Proteste anti-restricții nu au loc doar în România (așa cum încearcă unii să sugereze), ci in foarte multe țări europene. Un exemplu elocvent este Franța unde, dincolo de clasicile proteste stradale, artiștii muzicieni au stârnit un adevărat val de proteste… cântate, scrie Vestea.net.

UPDATE: Un cititor ActiveNews cu ochi de lunetist a observat că „protestatarii prin cântec” au afișate ecusoane ale Partidului Comunist Francez. Noi remarcasem doar culoare roșie, predominantă, a „dansatorilor liberi”. C'est la vie!

În piețe, pe străzi, în malluri, în gări, ca din senin apar artiști instrumentali și vocali și interpretează DANSER ENCORE (Dansează iar), o melodie lansată de puțin timp și ale cărei versuri-manifest vorbesc despre „absurdites sur ordonance”, adică despre măsurile anti-pandemie luate fără nici o noimă, fără logică și care, dincolo de efectul relativ medical, în fapt lovesc în libertatea individului și țintesc dresarea cetățeanului, sintetizează colegii noștri.

ActiveNews a prezentat clipul artiștilor francezi, tradus în română, la scurt timp după apariția protestului dansant al grupului „HK Saltimbank(video mai sus).

De atunci s-a declanșat practic o serie de proteste tip flashmob care a cuprins întreaga Europă, cum este și acesta din Marsilia: