ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O bucată din Zidul Berlinului va fi adusă la București de Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI), anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, piesa va fi expusă în curtea Academiei Române și va fi dezvelită joi, 7 noiembrie, la ora 10.00.

„Bucata din zid, masivă, înaltă de circa 3 metri și cântărind 3,5 tone, este deja achiziționată și am început operațiunile complicate de aducere în țară. Bucata este autentică, cu desenele și vopseaua originale. Va ajunge la timp în țară și va fi pregătită pentru eveniment. Există câteva planuri ulterioare în legătură cu această bucată de zid, dar încă nu este nicio decizie finală. E cert însă că va rămâne în București, capitala României alăturându-se marilor orașe care au o bucată semnificativă și reprezentativă din Zidul Berlinului”, a declarat directorul ISPRI, Dan Dungaciu, pentru Agerpres.

Imediat după acest moment, Aula Academiei Române va găzdui un simpozion intitulat „Căderea Zidului Berlinului și Revoluția română din decembrie 1989”.

„Evenimentul de dezvelire și simpozionul care urmează, deschise publicului și presei, vor avea loc în prezența unor personalități de prim rang al vieții noastre politice, culturale, academice, religioase, diplomatice. Vor fi și invitați din Germania care vor onora prin prezența și cuvântul lor evenimentul”, a mai spus directorul ISPRI.