ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentatorul de televiziune Dan Negru a declarat, în exclusivitate pentru portalul Doxologia, că face un popas la Catedrală ori de câte ori trece prin capitala Moldovei, dar mai ales pe 14 octombrie, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, când participă la pelerinajul de la Iași.

„În ultimii ani am fost mereu la Iași, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Este adevărat că, ori de câte ori ajung la Iași, în timpul anului, mă opresc la Catedrală, dar data de 14 octombrie e trecută la mine în calendar și îmi blochez cazările pe booking cu câteva luni în avans. Pentru că degeaba întâlnești un om mereu în timpul anului, dacă nu-i duci flori chiar de ziua lui. De asta eu, pe 14 octombrie, sunt mereu la Iași”, le-a mărturisit Dan Negru jurnaliștilor de la Doxologia.

Dan Negru a fost prezentator al ediției din 2018 a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, organizată de Mitropolia Ardealului, la Sibiu. Cu un an înainte, ITO s-a desfășurat la Iași, orașul-reședință al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, având în centru Catedrala Mitropolitană care adăpostește relicvele Sfintei Cuvioase Parascheva.