ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul și regizorul Dan Puric spune că poporul român n-a fost niciodată mai trădat decât în ziua de azi. Într-un dialog cu părintele Pompiliu Puiu, paroh al bisericii „Șerban Vodă” din București, Dan Puric a spus că măsurile luate de autorități împotriva credinței sunt măsuri „împotriva cinstei numelui de român”.

Acesta a mai afirmat că mass-media s-a purtat „pestilențial” cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei recent trecut la cele veșnice.

Spicuim câteva dintre afirmațiile făcute de Dan Puric în dialogul cu pr. Puiu:

  • Mai trădat ca astăzi poporul român n-a fost niciodată. Mai trădat ca astăzi în credința lui, în istoria lui n-a fost niciodată. Ăia (din trecut - n.r.) au fost mici copii.


  • Poporul român a fost mereu stăpân pe credința lui. Una este credința și alta este destinul. Nu vedeți că destinul nostru se face peste Ocean, la Bruxelles, oriunde? Ăla e viitorul lor. Dar alta e Pronia cerească. 

  • În momentul în care prăpădiții ăștia iau măsuri împotriva credinței poporului român, ei iau măsuri împotriva cinstei numelui de român.


  • De ce au încercat comuniștii să ne rupă de pământ? De ce au încercat neocomuniștii ăștia albaștri să ne rupă, să trimită de-aici 5-6 milioane? Noi avem eroi și astăzi: ăia care dintr-un hangar au făcut o biserică, am văzut în Italia, dintr-o sală de baschet au făcut o biserică.Trăim un miracol fabulos al acestui popor. Nu vorbesc de populația zăpăcită, de ăia cu mască sau fără mască, ci de esența acestui neam

  • Cotețul ăsta european se prăbușește pentru că n-are bază creștină.

  • N-ai cum să fii anti-occidental, pentru că acolo a fost izvor de cultură. Sunt frații noștri creștini.

 

  • Eu am o distanță socială față de ei (conducători - n.r.). Prin distanța socială au încercat să se creeze suspiciunea, confuzia. Cine face asta, dacă nu cel rău? 

  • Mai sunt eroi și astăzi. Mai sunt: cei care nu fac nicio concesie la mascarada asta, cei care rezistă la atacul acesta furibund împotriva creștinismului, al omului religios în primul rând. Sunt și o să scoată Dumnezeu din masa anonimă eroi și martiri.