Seria”Brigada Diverse”  a avut doar trei părți, deși scenariul inițial fusese proiectat pentru 11.  Filmările nu au mai continuat din cauza unui grangure din miliție, deranjat de faptul că în cele trei filme miliția era luată peste picior.

Actorul Sebastian Papaiani, interpretul plutonierului Căpșună din seria Brigada Diverse (BD), a povestit într-o emisiune TV motivul pentru care comedia a avut doar trei părți. Filmul a fost oprit din cauza unui general care nu a gustat comedia, considerând că BD își bate joc de miliție, scrie paginademedia.ro.

„A fost un general. Generalul Constantin. Un rom inteligent a oprit filmul. Era deștept foc! Ardea! A oprit filmul pentru că a considerat că ne băteam joc de miliție. După ce am terminat trei filme și-a dat seama. Vă dați seama ce deștept era?! Cum a pus Generalul Constantin bețe-n roate serialului? „N-a mai dat uniforme, n-a mai dat pistoale fără gloanțe. N-a mai dat voie miliției să meargă cu noi la filmări”, a dezvăluit Papaiani. 

Interpretul plutonierului Căpșună a mai povestit că Nicolae Țic, unul dintre cei care a scris celebra serie, făcuse scenariul pentru 11 filme de o oră și 45 de minute.
 
Filmele din seria Brigada Diversă (B.D. intră în acțiune, B.D. în alertă, B.D. la munte și la mare) vechi de peste 4 decenii, dincolo de ditribuția de marcă, reprezintă și astăzi un reper pentru cinematogafie. Difuzate intens la televiziuni în ultimii ani, filmele au fost  comandate la acea vreme de Consiliul Culturii și Educației Socialiste.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews