ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Seria”Brigada Diverse”  a avut doar trei părți, deși scenariul inițial fusese proiectat pentru 11.  Filmările nu au mai continuat din cauza unui grangure din miliție, deranjat de faptul că în cele trei filme miliția era luată peste picior.

Actorul Sebastian Papaiani, interpretul plutonierului Căpșună din seria Brigada Diverse (BD), a povestit într-o emisiune TV motivul pentru care comedia a avut doar trei părți. Filmul a fost oprit din cauza unui general care nu a gustat comedia, considerând că BD își bate joc de miliție, scrie paginademedia.ro.

„A fost un general. Generalul Constantin. Un rom inteligent a oprit filmul. Era deștept foc! Ardea! A oprit filmul pentru că a considerat că ne băteam joc de miliție. După ce am terminat trei filme și-a dat seama. Vă dați seama ce deștept era?! Cum a pus Generalul Constantin bețe-n roate serialului? „N-a mai dat uniforme, n-a mai dat pistoale fără gloanțe. N-a mai dat voie miliției să meargă cu noi la filmări”, a dezvăluit Papaiani. 

Interpretul plutonierului Căpșună a mai povestit că Nicolae Țic, unul dintre cei care a scris celebra serie, făcuse scenariul pentru 11 filme de o oră și 45 de minute.
 
Filmele din seria Brigada Diversă (B.D. intră în acțiune, B.D. în alertă, B.D. la munte și la mare) vechi de peste 4 decenii, dincolo de ditribuția de marcă, reprezintă și astăzi un reper pentru cinematogafie. Difuzate intens la televiziuni în ultimii ani, filmele au fost  comandate la acea vreme de Consiliul Culturii și Educației Socialiste.