ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 27 ianuarie, decretul de decorare a domnului Florin Piersic cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer, în ziua în care actorul a împlinit vârsta de 80 de ani.

"În semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susținute pe cele mai importante scene din țară, pentru dragostea, înțelegerea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale și cinematografice și a tinerelor talente, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer domnului Florin Piersic", anunță un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Florin Piersic fusese decorat, pe 30 mai 2002, cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, inferior celui de Ofițer.

Ordinul Național Steaua României a fost abrogat în 1948 și reînființat în decembrie 1998, având în prezent 6 grade: Cavaler, Ofițer, Comandor, Mare Ofițer, Mare Cruce și Colan.