Sâmbătă, 24 iunie 2017, la ora 17:00, la Palatul Suțu din Piața Universității, are loc vernisajul expoziției „București, de ce îl iubești. Foto-interviuri”, realizată de artista Cristina Nichituș Roncea.

"București - Întâlniri, iubiri, despărțiri, bucurii, tristeți, satisfacții, toate acestea le datorez acestui oraș și pot spune acum, după ani buni petrecuți aici, că îl iubesc!". De la acest citat din Nicu Alifantis ("Călator între maluri") am pornit un demers video-fotografic, întrebând artiști, scriitori, profesori, actori, regizori, sportivi, jurnalisti, fotografi sau academicieni "De ce iubiți Bucureștiul?".

Personalități de marcă ale Bucureștiului ne povestesc, în mediul lor creativ, ce cred despre orașul nostru, capitala României. Video-mărturiile si fotografiile acestora vor fi prezentate începând cu 24 iunie, la Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu, într-o nouă expoziție a artistei Cristina Nichituș Roncea, prima dintr-o serie dedicată valorilor Bucureștiului. 

Nume importante, unele bine cunoscute, cum sunt Andreea Marin, Nicu Alifantis și Mitică Popescu sau Grigore Leșe, Medeea Marinescu și Ana Maria Brânză, altele mai cunoscute în mediile de specialitate, cum sunt comisarul Florin Șinca, "antrenorul de genii" Florian Colceag și istoricul Larry Watts sau academicienii Leon Dănăilă, Dinu C. Giurescu și Dimitrie Vatamaniuc, ne-au divulgat de ce iubesc Bucureștiul.

Vernisajul are loc de Ziua Universală a Iei și va începe la ora 17:00, cu un concert al trio-ul de muzică irlandeză "Galateea". Invitați de seamă vor vorbi despre experiențele lor bucureștene după care, pentru că evenimentul are loc chiar de Ziua Iei, va urma o sesiune specială de fotografii pentru mame și copii în ii. La final, prin tragere la sorți de către un copilaș, o mămică participant va primi cadou un aparat foto compact. Ziua Iei este promovată de: La Blouse Roumaine IA, Parenting PR, Work at Home Moms, Mamica Urbană, Mama are blog, Și blondele gândesc, Pisica pe sârmă, Kid Magia. Vă așteptăm!

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 24 iunie – 23 iulie 2017, de marți până duminică, orele 10:00 - 18:00.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews