ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii nu l-au uitat pe Dem Rădulescu nici la 16 ani după dispariția maestrului. Astăzi a primit o stea pe aleea Celebrităților din București, la fel ca alți actori care i-au ajutat pe oameni să zâmbească în timpurile amare ale comunismului: Ștefan Bănică senior, George Constantin și Dinu Manolache.

Actorul care a făcut roluri memorabile a fost recompensat post-mortem cu steaua pe care o merita.  „Din anul 2000, tatăl meu are o stea pe cer și mă bucur că acum are și proiecția ei pe pământ. Mulțumesc!”, a spus Irina Rădulescu, fiica lui Dem Rădulescu.

Recunoștință pentru întreaga carieră a primit și George Constantin. De-a lungul vieții, actorul a jucat în 59 de piese de teatru și tot atâtea filme.

„După părerea multora, George Constantin a fost un actor mare. După părerea mea nu a fost un actor mare. A fost cel mai mare! ”, a fost replica lui Horațiu Mălăele.

Placheta cu numele artistului a fost dezvelită de fiul său, care a pășit pe urmele tatălui: Mihai Constantin. O stea a primit și Ștefan Bănică.

Ștefan Bănică jr., fiul lui Ștefan Bănică: „Pentru mine personal, tatăl meu, chiar dacă primește o stea a fost demult o stea și rămâne o stea în viața mea.”

Cele mai emoționante momente s-au petrecut, potrivit digi24.ro, la omagierea lui Dinu Manolache, actorul care s-a stins în 1998, la numai 43 de ani. Marcată de moment, fiica lui, Ilinca Manolache, a recitat poezia pe care a primit-o cadou la doi ani, de la tatăl său:

„Vreau pentru fetița mea/ Flori o mie și ceva/ Ca să ningă cu petale/ Să i se aștearnă în cale/ Cerurile fără nori/ Și tot flori și flori și flori. ”